Хочете, щоб продукція була конкурентоздатною на європейському ринку у довгостроковій перспективі? В першу чергу, для цього продукція має бути безпечною для споживачів! Тому з метою безперешкодної реалізації такої продукції у ЄС виробники та майбутні експортери повинні довести відповідність товару законодавчим вимогам з безпечності та маркування Європейського Союзу. Запрошуємо малі та середні підприємства на майстер-клас «Від упаковки до експорту харчової продукції». Коли: 14.11.2023, 10:00 - 13:00; Формат: онлайн, Zoom.
БЛОК 1 - 10.00-11.30
«Експорт харчової продукції до ЄС. Законодавчі вимоги. Сертифікати»
1. Аналітика вимог законодавчих актів при експорті харчових продуктів до ЄС.
2. Як зареєструвати експортні потужності харчового підприємства в Держпродспоживслужбі?
3. Відмінності між експортом продукції тваринного і нетваринного походження.
4. Як оформити Ветеринарний сертифікат або Сертифікат здоров’я для для експорту харчових продуктів?
5. Вимоги до маркування харчової продукції.
Тренер: Дмитриченко Таміла - провідний експерт департаменту міжнародного співробітництва Донецької ТПП, сертифікований консультант з експорту до ЄС.
БЛОК 2 - 11:30-13:00
«Вимоги до пакувальних матеріалів для продуктів харчування»
1. Застосоване законодавство до пакувальних матеріалів для продуктів харчування
2. Основні вимоги з безпечності до пакувальних матеріалів
3. Огляд гармонізованих стандартів, які застосовуються до пакувальних матеріалів
4. Заходи з доведення відповідності пакувальних матеріалів, коли стандарти не застосовуються
5. Документи, які є доказом відповідності пакувальних матеріалів вимогам з безпечності
Тренер: Дарина Антоненко - Харківська ТПП, експерт – аналітик з дослідження ринку України та міжнародних ринків, сертифікований консультант з експорту до ЄС та Канади, консультант з питань підтвердження технічної відповідності, 6-ти річний досвід в експорті.
Реєстрація: https://forms.gle/1HNMBzw1Pio8YyRr9